Lystgassbehandling: en effektiv og behagelig løsning

Lystgass er en velprøvd og effektiv metode for å redusere angst og ubehag under ulike medisinske prosedyrer, inkludert tannbehandling. Denne gassen, også kjent som dinitrogenoksid, har en mildt sløvende effekt som bidrar til å berolige pasienten, samtidig som den gir en svak smertestillende virkning. Det er en fargeløs gass uten lukt som blandes med oksygen og administreres til pasienten gjennom en maske plassert over nesen.

Fordeler med lystgassbehandling:

Redusert angst og ubehag: Lystgass er kjent for sine angstdempende egenskaper, og vil bidra til å gjøre din tannbehandling mer behagelig og avslappende.
Smertelindring: Den milde smertestillende effekten av lystgass vil sikre at du opplever minimalt med ubehag under behandlingen.
Fleksibel dosering og kontroll: Vi tilpasser doseringen av lystgass individuelt for å sikre at du får akkurat den rette mengden for din komfort.
Trygg kombinasjon med andre medikamenter: Lystgass kan enkelt kombineres med andre beroligende medikamenter for å forsterke effekten og sikre en enda mer avslappet opplevelse.

Passer for alle aldersgrupper

• For barn og unge som opplever angst eller frykt knyttet til tannbehandling, kan lystgass være spesielt nyttig. Den milde og beroligende effekten av lystgass bidrar til å skape en mer avslappet og komfortabel opplevelse under tannbehandlingen.
• Lystgassbehandling er også velegnet for voksne og eldre pasienter som ønsker å redusere angst og ubehag under tannbehandling. Uansett alder, kan lystgass tilpasses individuelle behov for å sikre en behagelig og trygg behandlingsopplevelse.

Under lystgassbehandlingen

• Behandlingsforløp: Når du kommer til klinikken, vil vårt erfarne team veilede deg gjennom hele behandlingsprosessen. Vi vil sørge for at du føler deg komfortabel og godt informert før vi starter behandlingen.
• Påføring av masken: En myk og behagelig maske vil bli plassert over nesen din for å levere lystgassen og oksygenblandingen. Dette gir en jevn og kontrollert administrasjon av gassen gjennom hele behandlingen.
• Individuell tilpasning: Vi tilpasser doseringen av lystgass individuelt for å sikre at du opplever den ønskede effekten av avslapning og smertelindring. Vårt mål er å gi deg den optimale behandlingsopplevelsen.
• Overvåkning og oppfølging: Vårt team vil nøye overvåke deg gjennom hele behandlingen for å sikre din sikkerhet og komfort. Vi er alltid tilgjengelige for å svare på eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha underveis.
• Etterbehandling og oppfølging: Etter at behandlingen er fullført, vil lystgassen raskt forlate kroppen din, og du vil føle deg våken og klar. Vi vil gi deg nødvendig etterbehandling og instruksjoner, samt planlegge eventuell oppfølgingsbehandling om nødvendig.

Erfarenhet og Kompetanse

Tannbehandling med lystgass krever spesialutstyr og kompetanse for sikre en sikker og effektiv prosedyre. Vårt team har omfattende erfaren med behandling av pasienter med tannlegeskrekk, og våre tannleger er sertifisert i bruk av lystgass. Du kan være trygg på at du vil motta omsorgsfull og profesjonell behandling under hele prosessen.

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

 • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
 • Sertifisert Invisalign spesialist
 • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

  Last opp bilde her:

  Er du ny pasient?

  Nå får nye pasienter 30% avslag på komplett undersøkelse hos oss

  Undersøkelsen inkluderer:

  • Komplett tannhelsesjekk
  • Røntgenbilder
  • Tannsteinfjerning
  • Airflow behandling
  • Puss og rens