Snorking og søvnapné

Snorker du eller lider du av søvnapné?

Obstruktivt søvnapné syndrom er en kronisk sykdom som kjennetegnes som anstrengt pust eller jevnlig pustestopp under søvn. Pustestoppene fører til at man stadig våkner flere ganger gjennom hele natten for å trekke pusten. Snorking derimot er et symptom på søvnapne, noe som oppstår som følge av at det tetter seg i halsen og luft passasjer.

Fremstilling av snorkeskinne

Tannlegen vil fremstille en spesialtilpasset snorkeskinne som man sover med om natten. Men først anbefaler vi at du kontakter en øre-nese-hals-spesialist som kan utføre en søvn analyse av deg. Bestill time for dette enten på sykehuset eller hos private ØNH-klinikker.

Etter en grundig undersøkelse hos tannlegen vil du få to behandlingsalternativer for lidelsen søvnapne. Individuelt tilpasset søvnapneskinne er behagelig å sove med og kan fremstilles hos oss. Denne har funksjon å holde underkjeven frem om natten. Et annet alternativ er CPAP-maske som du sover med og er koblet til en kompressor via en slange. Her er det et lufttrykk som åpner luftveiene og forebygger pustestopp. Kontakt oss for mer informasjon om søvnapne og snorking på 67 07 77 77.

Helfo refusjon fra Nav

Avhengig av alvorlighetsgraden og antall pustestopp per time/natt vurderes om du er Helfo berettig. Ved alvorlige søvnapne og rekvisisjon fra legen kan det utløses støtte fra Helfo. Vi vil understreke at det er ingen Helfo-støtte for fremstilling av snorkeskinne som forårsaker dårlig nattesøvn.

«God søvn er en fin investering i livskvalitet

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

  • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
  • Sertifisert Invisalign spesialist
  • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

    Last opp bilde her: