Fasetter (Veneer)

Estetisk permanent behandling med skallfasetter er en god behandling til deg som ønsker å forbedre farge, form og estetikk på tennene dine. Skallfasetter, også kalt porselensfasader, er et tynt skall av porselen som festes fast på den delen av tannen som er synlig.

Hvorfor velge skallfasetter:

 • Redusere eller lukke uønsket mellomrom mellom fortennene, også kalt fronttenner (dentes incisivi)
 • Forbedre estetikken ved for eksempel misfargede tenner som ikke lar seg bleke
 • Reparere en skadet tann som kan ha oppstått etter traume, altså en skade som skyldes påvirkning utenfra
 • Rette skjeve tenner uten tannregulering
 • Styrke nedslitte tenner (ikke egnet for sterkt reduserte tenner)
 • Styrke fortenner med mye fyllinger

Ønsker du faglig vurdering av dine tenner?

Trykk her for å bestille gratis svar på dine spørsmål

Fremstillingen av fasett / skallfasetter

Fasettene fremstilles på fortennene og vil være lik dine naturlig tenner. Tannlegen vil slipe bort en liten del av tannflaten som skal dekkes av fasetten. Da blir en god del av tennene (tannsubstans) bespart. Deretter tas det et avtrykk og sendes til tanntekniker for fremstilling av en individuelt tilpasset porselensfasett (keramiske fasetter). Dette limes fast på tannens overfalte.

Hos oss får du et nytt og naturlig smil

Nittedal Tannlegesenter har erfarne tannleger som har lang erfaring med fremstilling av fasetter. Hos oss får du et nytt og naturlig smil. Ved første undersøkelse vil tannlegen ta kliniske fotos og røntgenbilder. I tillegg vil vi kartlegge ditt smil og ta hensyn til strukturer rundt tennene for å få et  optimalt og funksjonelt resultat. Alternativ til skallfasetter kan være keramiske kroner, usynlig tannregulering / invisalign eller tannimplantat.

Smertefri tannbehandling

Vi utfører smertefri tannbehandling. Vi setter alltid bedøvelse før behandlingen starter. Om du lider av tannlegeskrekk eller sprøyteskrekk vennligst informer din behandler om dette. Da vil tannlegen kunne planlegge behovet for et beroligende medikament.

Vi er opptatt at du er fornøyd med både estetikk og funksjon. Ring oss 67 07 77 77 for mer informasjon om fasetter.

Hvor lenge varer en fasett (veneer)?

Skallfasetter varer i mange år, men har mindre levetid enn kroner. Daglig munnhygiene er grunnleggende faktor for holdbarheten til fasetter. Fasettens levetid øker med tannlegens erfaring og kvaliteten til den sterke sementen som limer fasetten på tannen. Husk at om du har lite emalje eller stor fylling på tannens overflate er det vanskeligere å feste fasettene.

Vi tilbyr gratis konsultasjon for fasetter. Bestill time her

Kan du søke søke Helfo om refusjon for fasetter / skallfasetter?

Økonomisk hjelp for tannbehandling gis enten fra Helfo eller NAV. Helfo gir refusjon på bakgrunn av medisinsk tilstand som skal dokumenteres av tannlegen, mens NAV er ditt lokale trygdekontor og dekker utgifter som sosial støtteordning.

Vi har god kunnskap om trygderettigheter

Nittedal Tannlegesenter har erfarne tannleger som har god kunnskap og er godt oppdatert på bruken av trygderettigheter. Tannlegen vurderer ditt behov og hvilket krav på stønad som passer overens med folketrygdloven § 5-6. Ta gjerne kontakt med oss for veiledning på 67 07 77 77.

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

 • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
 • Sertifisert Invisalign spesialist
 • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

  Last opp bilde her: