Biopsi

Biopsi er en histologisk undersøkelse av vevsmateriale fra hud eller munnslimhinnen som gir en medisinsk diagnostikk.  Vevsbiten fjernes av en oralkirurg eller tannlege under lokalbedøvelse og vil bli sendt til sykehuset eller laboratorium for analyse og undersøkelse under mikroskop.

Noen tilstander krever detaljert diagnostikk og undersøkelse, derfor er det svært viktig med full undersøkelse av hele munnen og ikke bare tenner. Biopsien tas for å påvise ulike tilstander. Biopsi tas når kirurgen undersøker pasienten og mistenker patologisk forandring i munnhulen. 

Du som pasient har rett til støtte fra HELFO for dekning av en del utgifter til biopsi ved påvist patologiske tilstander som krever biopsi taking. Ved autoimmune sykdommer som for eksempel Sjøgrens syndrom (rammer spyttkjertler), er det svært vanlig å utføre biopsi.

Nittedal Tannlegesenter har både oralkirurg og andre spesialister som kan utføre alle typer av nødvendige undersøker og diagnostikk for å kunne hjelpe deg som pasient.

Ring 67 07 77 77 eller bestill online time for en gratis konsultasjon hos vår oralkirurg

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

  • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
  • Sertifisert Invisalign spesialist
  • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

    Last opp bilde her: