Bentransplantasjon og sinuslift

Dersom det er for lite bein til å gjennomføre en implantatbehandling, kan det utføres sinuslift eller bentransplantasjon for å øke høyden på kjevekammen. Alternativ behandling til implantat er enten tannbro eller tannproteser for å erstatte manglende tenner.

Bentransplantasjon, eller oppbygging av kjevebenet, foregår ved at det hentes et stykke bein fra en annen lokasjon i kjeven og plasseres i ønsket område med for lite bein. Dette stykket av bein vil fungere som en bendannende komponent og føre til at eksistendere bein vokser. Vår oralkirurg har ulike kirurgiske teknikker for å utføre dette på en smertefri og skånsom måte. Husk at egen benvev er bedre enn kunstige bein.

«Den beste løsningen for deg som ønsker bedre estetikk og funksjon»

Hva er sinuslift?

Sinus-(Bihule)-lift betyr at kirurgen øker høyden på kjevekammen ved å løfte opp bihulegulvet og legge kunstig benmasse i bunnen av bihulene (sinus maxillaris) for å få plass til tannimplantatet. Operasjonen utføres som vanlig i samme seanse med innsetting av implantat. I noen enkelte tilfeller vil kirurgen vente og la det helbrede i 3-4 måneder før implantatet settes inn. Sinuslift foregår under god nok lokalbedøvelse hvor kirurgen blottlegger benet ved å lappe opp tannkjøttet, og du vil ikke kjenne smerte.

Vår oralkirurg på Nittedal Tannlegesenter har direkte oppgjør med Helfo. Ta gjerne kontakt med oss på 67 07 77 77 for en gratis konsultasjon.

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

  • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
  • Sertifisert Invisalign spesialist
  • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

    Last opp bilde her: