Tannimplantater

Hva er tannimplantater?

Tannimplantater er en moderne metode og erstatter en eller flere skadete eller manglende tannrøtter med kunstige tenner, bestående av titanskruer som ser ut og fungerer som ekte. En titan skrue som festes inn i kjevebenet gir stabilitet og støtte til kunstige tenner som kroner, broer eller proteser som festes over implantatene. Å erstatte en tapt tann med et tannimplantat kan forbedre din livskvalitet, estetikk og helse. Det er mulig å erstatte nesten alle manglende tenner med implantater.

Nittedal tannlegesenter har både tannleger og spesialister med lang erfaring innenfor tann implantater. Med tann implantater kan vi erstatte alt fra en manglende tann til å restaurere hele tannsettet. Du vil få midlertidig tannløsning under prosessen slik at du slipper å gå tannløs.

Ønsker du faglig vurdering av dine tenner?

Trykk her for å bestille gratis svar på dine spørsmål

Vi hjelper deg med å velge det rette alternativet

I samarbeid med vår oralkirurg og tannleger med spesial lisens innen implantat protetikk vil vi hjelpe deg med å med å velge det rette alternativet innenfor implantater og koronale delen. Våre behandlere har direkte avtale med HELFO, dvs. at du som pasient betaler kun din egenandel og tannlegen sender regningen direkte til HELFO.

Hvorfor velge tannimplantat?

Tannimplantater av titan plasseres kirurgisk inn i kjevebenet, hvor de forblir som røtter til manglende tenner. Det er mange fordeler med tannimplantater:

 • Gjenoppretter estetikk og tyggefunksjon
 • Føles naturlig som egne tenner
 • Bidrar til at kjevebenet ikke resorberer på grunn av bentap
 • Bevarer helsen til omkringliggende bein og tannkjøtt
 • Bidrar til å holde tilstøtende (nærliggende) tenner stabile
 • Forbedrer livskvaliteten

Dominykas Dvylys

Maxillofacial Kirurg

Hva kan du forvente?

Etter en undersøkelse og konsultasjon hos din tannlege vil du motta en omfattende skriftlig behandlingsplan med kostnadsoverslag, behandlingsfaser og varighet. Du vil vite nøyaktig hva som kan forventes og hvor mye det vil koste deg. Nittedal Tannlegesenter har ingen skjulte tilleggspriser. Vi tror på å gi klare og gjennomsiktige råd og informasjon til våre pasienter, slik at du føler deg godt ivaretatt. Standarden for diagnose og planlegging er bruken av Cone Beam Computed Tomography(CBCT) skanninger som er relativt lavdose røntgenbilder som gir oralkirurgen en nøyaktig 3D-modell av kjeven din. Hos Nittedal Tannlegesenter har vi en toppmoderne CBCT skanner som brukes under implantatprosedyren for å minimere risikoen for komplikasjoner forbundet med implantatplassering.

Tannimplantatkirurgi er vanligvis en operasjon som utføres i seanser, med tildelingstid mellom hver seanse. Prosessen med å plassere et tannimplantat involverer flere trinn, inkludert:

 • Ekstraksjon av skadet tann/tenner
 • Benoppbygging ved behov
 • Implantat plassering
 • Benvekst og tilheling
 • Distansering
 • Plassering av Abutment(stykket der kronen festes)
 • Plassering av kunstige tenner

En enkelt implantatprosedyre fra begynnelse til slutt, fra tidspunktet implantatoperasjonen finner sted til kronen er montert på implantatet varierer mellom 4/5 til 11/12 måneder. Mesteparten av den tiden er for tilheling og venting på vekst av nytt bein i kjeven.

Er benpoding/benoppbygging nødvendig?

I noen tilfeller er kjevebenet ikke tykt eller sterkt nok, da er det nødvendig med beintransplantasjon før tannimplantatoperasjonen. Beintransplantasjon skaper en mer solid støttebase for implantatet som settes inn.

«Våre spesialister vil sørge for at du får det smilet du lengter etter med implantater av topp kvalitet»

Vi tilbyr flere beintransplantasjonsmaterialer til å gjenoppbygge ben i kjeven. Sammen med oralkirurgen vil du få det materialet som passer dine behov. Alternativer inkluderer naturlig beintransplantat, for eksempel fra et annet sted i kroppen, eller syntetisk beintransplantat, for eksempel benerstatningsmateriale som kan gi støttestrukturer for ny benvekst.

Sluttresultatet

Selv om suksessraten for tannimplantater er svært høy, vil implantatet i noen få tilfeller ikke integreres med kjevebenet. Røyking for eksempel, kan bidra til implantatsvikt og komplikasjoner. Risikoen avhenger av spesielle omstendigheter, så vi vil diskutere dette og hvordan vi kan hjelpe deg i det uheldige tilfellet.

Tannimplantater varer lenge, men er avhengig av at du tar vare på dem:

 • Hold naturlige og kunstige tenner, implantatet og tannkjøttet rent. Interdentalbørster som er spesialdesignede børster, glir mellom tennene og kan hjelpe til med å rense kriker og kroker. Følg rådene du får fra tannlegen din for rengjøring og vedlikehold av implantatene.
 • Unngå vaner som er skadelige for implantatene. Tobakk og koffeinprodukter bør unngås.
 • Besøk tannlegen din regelmessig for kontroll og profesjonell puss av implantatene. Dette er for å sikre at implantatene dine fungerer som de skal.
 • Ta mange bilder, smil, le og nyt livet med det nye smilet ditt!

Ditt smil, Vår glede

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

 • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
 • Sertifisert Invisalign spesialist
 • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

  Last opp bilde her: