Invisalign (Usynlig Tannregulering)

Tenner kan flyttes på hele livet, derfor er det aldri for sent å få et penere smil. En Invisalign behandling er et flott alternativ for de som ønsker å forbedre smilet uten å bruke tydelige metallklosser på tennene.
Invisalign kan være en god mulighet til å få tennene i riktig posisjon, forbedre estetikk og tyggefunksjon. Med Invisalign vil tennene flytte på seg gradvis på en kontrollert og forsiktig måte og vil gradvis bevege seg mot forventet sluttresultat. Det er hovedsakelig voksne pasienter som benytter seg av invisalign. 

Ønsker du faglig vurdering av dine tenner?

Trykk her for å bestille gratis svar på dine spørsmål

Hva er Invisalign?

Invisalign er nesten usynlig tannregulering bestående av en rekke avtakbare og gjennomsiktige plastskinner som støpes og tilpasses dine tenner. Plastskinnene er laget av et sterkt og termoplastisk materiale med moderne 3D utskriftsteknologi som er spesialutviklet til Invisalign systemet.

Følgende tilstander på bittavvik kan behandles med Invisalign:

 • Tette uønskede mellomrom mellom tennene
 • Trangstillinger eller manglende plass i kjeven
 • Dypt bitt: tenner i underkjeven treffer ganen
 • Overbitt: overkjeve tenner biter langt foran underkjeve tenner
 • Underbitt: underkjeve tenner stikker ut utover overkjeve fortenner
 • Kjeveleddsskader:  er et diskutert tema, noen kjeveleddsskader kan rettes med invisalign, andre kan forverres
 • Kryssbitt: Når flere tenner i overkjeven biter på innsiden av tennene i underkjeven på den ene siden, mens resten av tennene i overkjeven biter på yttersiden

Nittedal Tannlegesenter har spesialiserte tannleger innenfor Invisalign som kan vurdere om du er egnet til en Invisalign behandling.

Vi tilbyr gratis konsultasjon for fasetter. Bestill time her

Hvordan virker Invisalign?


Invisalign er dagens moderne teknologi innenfor kjeveortopedisk behandling. Etter en grundig undersøkelse med røntgenbilder vil tannlegen vurdere behovet ditt for tannregulering. Vi lager en behandlingsplan og kostnadsoverslag. 

Når du godkjenner behandlingsplanen vil tannlegen ta avtrykk eller skanne tennene dine. Dette vil sendes til en tanntekniker for fremstilling av ClinCheck 3D-video behandlingsplan som viser hvordan tennene vil bevege seg og hvordan sluttresultatet blir. Her får man vite antall skinner som er nødvendig og tidsperioden. 

Du vil få utlevert en rekke med reguleringsskinner som er tilpasset din ønsket tannstilling. Hvert skinne brukes i 7-14 dager, ca. 20-22 timer per dag, og skal kun fjernes når du spiser, drikker eller pusser tennene. Du må påregne å komme til tannlegen hver 4. til 6. uke for kontroll og eventuelle justeringer. Ellers bytter du  skinnene hjemme selv og tannlegen legger en oppfølgingsplan.

Når behandlingen er ferdig er det viktig at tennene holdes på plass ved hjelp av retensjonsstreng som skal limes på baksiden av tennene, eller ved bruk av nattskinne. Dette kan gjøres enten med metall tråd (wire retainer) eller plastskinner. Dersom dette ikke gjøres, kan tennene bevege seg tilbake til sin opprinnelige plassering (relapse). Du vil bli fulgt opp av tannlegen etter behandlingen.

Fordelene med invisalign behandling:

 • Lite synlig siden skinnene er gjennomsiktige
 • Klossene som er festet på utsiden av tennene har samme farge som naturlige tenner
 • Invisalign skinner er avtakbar, dermed lettere å holde rent
 • Mindre besøk til tannlegen da du selv bytter skinner hjemme 
 • Det er sjeldent man trekker tenner ved invisalign behandling
 • Kort behandlingstid

Ulempene med invisalign behandling:

 • Skinnene kan knekke
 • Det krever tålmodighet
 • Effekten av forflytning reduseres hvis du glemmer å bruke skinnene
 • Mange pasienter vil føle vekttap under behandlingsperioden

Hva koster Invisalign?

Prisen er avhengig av behandlings kompleksitet, og hvor mange skinner du har behov for.  Prisen varierer mellom kr. 30.000 og 60.000 for behandling av over- og underkjeve. Det gis ingen rettigheter til støtte fra Helfo. I tillegg kommer kostnader for retensjonsstreng og en natt-plate. Tannlegen kan gi deg en mer konkret pris og informasjon etter konsultasjonstimen og planlegging av behandling. 

Gjennom vår samarbeidspartner banken OptinPay, kan vi tilby faktura med opptil 14 dager forfall uten gebyr, eller nedbetalingsplan med rente. I tillegg tilbyr vi nedbetalingsordning på en rentefri, fast avtalt pris for hvert besøk i løpet av behandlingstiden.

«Du er velkommen til oss for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre erfarne tannleger for å få kartlegge ditt behov og ønsker.»

Hva er forskjellen mellom Invisalign og tradisjonell regulering?


Usynlig regulering med invisalign er et godt alternativ til den tradisjonelle tannregulering dersom du ikke ønsker å ha faste apparaturer på tennene dine. Mange voksne pasienter ønsker ikke å gå med synlige brackets / klosser på fremsiden av tennene. 

Den tradisjonelle kjeveortopediske behandlingen med vanlige brackets er mer kostbart, omfattende og det tar mer tid å få et resultat enn Invisalign. Siden det er lettere å rengjøre tennene mens man går med Invisalign er det sjelden risiko for karies. 

Alternativ til Invisalign behandling er Inman Aligner (retter kun 6 fremste tenner) eller ClearSmile Braces (retter kun de 8 fremste tenner). 

Nittedal Tannlegesenter spesialiserer seg på innovative metoder for å rette tenner samt tette mellomrom. Vi har sertifiserte Invisalign-spesialister som kan utføre behandling av både enkle og kompliserte bittforandringer. Invisalign retter opp tennene ved hjelp av en serie med flyttbare, usynlige og spesiallagde skinner av teknikker. Du bytter selv skinnene hver 14. dag. Parallelt med dette vil du som pasient oppleve at tennene gradvis flytter seg, uke etter uke, mot endelig og ønsket sluttposisjon. Invisalign endrer ditt smil og gir deg en bedre livskvalitet uten å forstyrre din hverdag.

Ring 67 07 77 77 i dag for en gratis konsultasjon.

«Hvis du ikke er fornøyd med ditt smil, ta kontakt med oss på Nittedal Tannlegesenter.»

Skrevet av Tannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

 • Autorisasjon i sedasjon med lystgass/benzodiazepiner
 • Sertifisert Invisalign spesialist
 • Spesialkompetanse innen kosmetisk behandling

Skrevet avTannlege Kurda Mirza

Tannlege MNTF, OTF, NOFOBI

Fyll ut skjemaet, last opp bilder og skriv en kommentar.

Få svar på dine spørsmål av en tannlege kostnadsfritt!

  Last opp bilde her: